Blog

Bir Konu, Tarih ve Marul (Bülten 20)

Uzun zamandır değinmek istediğim bir konu vardı, özellikle marketlerde satılan mamüllerin bizlere nasıl ulaştığı ile ilgili. Çok az sayıda üretici kendisi doğrudan satış yapar

May 10, 2015
Su değirmenleri ve gelenek (Bülten 19)

Evvelki hafta yaptığımız Güney Marmara gezimizde bir su değirmeni ziyaretimiz olmuştu. Biraz buradaki izlenimlerimizden biraz da tarihten bahsedelim. Aslında inanılmaz bir tarih, kültür barındıran

May 2, 2015
Buğday ve un

Tarihte buğday İnsanoğlu bundan yaklaşık 3,5 milyon yıl önce ilk kez alet yaparak beslenmeye başladı. Bu 3,5 milyon yılın yüzde 99,6’sında yani bundan yaklaşık

May 2, 2015
Kofçaz’ dan bir Gizli Tat (bülten 18)

Geçen hafta makarnalarını sattığımız Tuğba Hanım’ın düzenlediği bir toplantı vardı. Ürünlerini sitemizde bulabileceğiniz Ayhan Bey de beraberdi. Ayhan Bey de Tuğba gibi Kırklareli’nden. Her

Nis 25, 2015
Ve filizler… (Bülten 17)

Geçen haftaki turumuzda 992 km yapmış, yaklaşık 16 saat araba kullanmışız. Bu aslında bana az göründü genelde bir seferde 1500 km’leri hep buluyorduk. Sonra

Nis 19, 2015
Tutku… (Bülten 16)

Geçen hafta Hüseyin Bey’ in tutkulu ve araştırmacı bir çiftçi olduğunu söylemiş, iki tane önemli hobi ve merakı olduğundan ve bunlarda da hardaldan bahsetmiştik.

Nis 11, 2015
Ve bir Umut… (Bülten 15)

Geçen hafta söz verdiğimiz gibi bu sefer de Çankırı’da tanıştığımız çiftçimizden ve onun enfes ürünlerinden bahsetmeye başlayacağız. Hüseyin Bey, 60 yaşlarında. Eşi ile beraber

Nis 6, 2015
Çankırı’da küçük çiftçiler (bülten 14)

Çankırı ziyareti özelinde tarım ile ilgili birkaç gözlemimizi paylaşmak istiyoruz.

Mar 28, 2015
Kültürümüzün Parçası Ekmek (Bülten 13)

Ekmek atasözlerimizden yaşamın her anına kültürümüzün bir parçası. Ama artık tanınmaz hale geldi. Ben İstanbul’da doğup büyüdüğüm ve evde ekmek yapılmadığı için mecburen fırından

Mar 15, 2015
1235