Blog

Mutlu Kavuşma (Bülten 12)

Bundan birkaç hafta evvel yazdığımız mesajda Datça ballarını anlatmış, yakında bademin de yer alacağından bahsetmiştik. Ama araya çok zaman girdi. Önce bizim bademi alacağımız

Mar 8, 2015
Ah Karadeniz! (Bülten 11)

Birçok yerde paylaşıyorum, ürün keşifleri için 10,000 km civarında yol kat etmişiz. Birçok yere girdik çıktık, bazı yörelere iki kez gittik ama geriye bakınca

Mar 1, 2015
Geleneksel Peynirin Peşinde (Bülten 10)

Peynir, kültürümüzde, soframızda ekmekten sonra en önemli yeri tutan gıda maddesi. Her ne kadar Fransa, İsviçre, Hollanda gibi ülkemiz peynirle özdeşleşmemiş de olsa, aslında

Şub 22, 2015
Zeytin ve Yağları (Bülten 9)

Son iki haftadır birşey yazmayınca yeniden başlamak itiraf ediyorum ki zor geldi. Bir önceki hafta sömestr tatilinin fırsat bilip siteyle ilgili bazı ufak değişiklikler

Şub 15, 2015
Tosya ziyareti ve pirinç (Bülten 8)

Eylül başı. Bir önceki gün Göynük ve Mudurnu çevresinde keşif yaptıktan sonra (bu notları ayrıca yazacağım) akşam Ankara’da konakladık. Sabah da kahvaltı dahi etmeden

Oca 25, 2015
Arıların İçinde (Bülten 7)

“Bal hasadı katılmayı hep arzu ettiğimiz, ama uygun zamanlamayı yakalayamadığımızdan daha önce yapamadığımız bir tecrübe idi. Başta biraz ürkütücü olan ama alışınca son derece

Oca 20, 2015
Bal hasadı

Bal hasadı hep arzu ettiğimiz, ama uygun zamanlamayı yakalayamadığımızdan daha önce yapamadığımız bir tecrübe idi. Başta biraz ürkütücü olan ama alışınca son derece zevkli

Oca 19, 2015
Sımsıcak bir Çorba (Bülten 6)

Ailecek muhtemelen bu ülkede en az çorba içinlerden olmalıyız. Hatta kendimden örnek vermem gerekirse çorbanın sabah da içilebildiğini üniversiteye giderken saat 8’de önünden geçtiğim

Oca 12, 2015
Kopanisti ve Meksika (Bülten 5)

Hayır, Meksikalılar Karaburun’a gelip Kopanisti yemediler ya da henüz oraya ihraç edecek kadar ürettirmeyi beceremedik. Bu yılbaşını evde geçirmeye karar verince, menüyü hazırlayıp uzun

Oca 5, 2015
12345