Blog

Kopanistili Jalapeno Poppers (Meksika biberi)

Bu yılbaşını evde geçirmeye karar verince, menüyü hazırlayıp uzun zamandan sonra mutfağa girmeye karar verdim.

Oca 5, 2015
Zeytin çeşitleri

Zeytinlerin işlenmesinden kaynaklanan sınıflandırmalar ve zeytin çeşitleri zaman zaman karışıklık yaratabiliyor. Zeytinin işlenmesinde iki ana yöntem kullanılır. Natürel ve kostikle tatlandırma.

Ara 30, 2014
Zeytinyağı Üretimi Yöntemleri

Bir yazımızda zeytinyağının tiplerini, rengini anlatmıştık. Burada da zeytinyağı üretimi yöntemlerine değinmek istiyorum, çünkü kendimden başlayarak yaptığım gözlemlerde yağın kalitesini  üretim yöntemi ile ilişkilendirildiğini gözlemledim.

Ara 30, 2014
Karaburun’un sürprizi: Kopanisti (Bülten 4)

İlk keşif gezimize çıkmaya karar verdiğimiz Nisan ayı sonunda, çeşitli ürün gruplarını ve bölgeleri değerlendirip Ege’de karar kıldık. Rotayı da İzmir ve kuzeyi olarak

Ara 22, 2014
Macahel ve balları (Bülten 3)

Bu projeye başladığım sırada konuştuğumuz birçok dostumuz bal konusunda Macahel’i (Camili) önerdiler, biz de programa aldık. Macahel’e Batum’a uçup gidebilir ya da bizim gibi

Ara 14, 2014
Özel balların peşinde-1/Hemşin (Bülten 2)

Aylar önce bu projeye başlarken size internette satın almaktan en çok çekineceğiniz şeyi sormuştum. Gelen yanıtların çoğu bal, tereyağ ve sucuktu. Sucuk’ta beni ve

Ara 7, 2014
Ya sebze yemeği sevmiyorsak? (Bülten 1)

Tuğba ile Kırklareli keşif turumda tanıştım. Aslında daha önce bir fuarda karşılaşmış ve bir kenara yazmıştım ama onu tanıyana kadar yaptıklarını bu kadar seveceğimi

Kas 18, 2014
Herşey mandalina marmelatı için mi? (Bülten)

Zaman zaman tekrar düşünürüm, beni bu işi yapmaya iten neydi? Lezzet tutkusunun yanında çocukluğumda yediğim şeylere duyduğum özlem ve onları bulduğumda da çevremdekilerle paylaşma

Kas 6, 2014
Tosya Pirinci

Pirinç denince akla ilk gelen yerlerden birisi herhalde Tosya’dır. Lezzet diyarı Kastamonu’nun bize yine güzel bir armağanı. Bu konuyu Tosya ziyaretimiz sırasında uzunca bir

Eki 30, 2014
12345