Peynir- Keçi Beyaz Peynir

TÜKENDİ AG410- Beyaz peynir (Altan Gürel)
AG410- Beyaz peynir (Altan Gürel)AG410- Beyaz peynir (Altan Gürel)

G

Kategori: . Etiket: , , , .
Yöre: Tekirdağ
Temin Süresi: 2 iş günü

Geleneksel yöntemle üretilmiş bu Beyaz peynir en az %45 oranında keçi sütünden imal edilmiştir. Keçi sütü dışında koyun sütü de kullanılmıştır. Kimyasal maya kullanılmamış olup tuz, süt ve şirden mayası dışında hiçbir katkı maddesi yoktur. En az 6 ay buzhanede bekletilmiştir.

Yaklaşık 700 g ve vakumlu ambalajlıdır.

Sadece 24 saatte kargo yapılanbilen illere soğuk zincir için kullanılan özel strafor kutularda buz aküleri ile gönderilir. İlk siparişlerinizde bize yazarsanız daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.

Stok durumu:

Stokta Yok

Gürel Ailesi Cumhuriyet öncesinden beri peynircilik yapmaktadır. Aile geleneğini koruyan Altan ve Vasıf kardeşler ısrarla geleneksel yöntemler ve doğal girdiler kullanmaktan vazgeçmemiştir. Şirden mayası kullanılarak geleneksel usulde üretilen bu Beyaz peynir artisan bir ürün olup tadı ve aroması ile endüstriyel peynirlerden ayrışmaktadır.

Bu beyaz peynirin üretimi ve hikayesi ile ilgili daha detaylı bilgiye üreticinin adını tıklarak ulaşabilirsiniz.

Güngör Uras, 2 Temmuz 2010’da Milliyet Gazetesi’nde Edirne (Trakya) beyaz peynirleri hakkında şunları yazmış:

“Gerçek Edirne beyaz peynir’i “kültürsüz” (doğal maya ile yapılan) peynirdir. Kültürlü peynir, peynirin olgunlaşmasını artıran bakterileri içeren mayalamayla üretilen peynir demektir. Laboratuvarda üretilmiş bakteriler süte katılınca olgunlaşma süresi kısalır. Kültürlü peynir 2 gün içinde olgunlaşarak (pazarlamaya) tüketime hazır hale gelir. Kültürlü peynir canlı bakteri ”aktivitesini korurken” tüketildiğinden sağlıklı bir gıda maddesi değildir. Edirne’nin ünlü peynir üreticilerinden Doruk Yardımcı ile konuştum. Öğrendiğime göre 17 kg’lık bir teneke peynir, kültürlü maya ile 80 kg inek sütü kullanılarak üretilir ve de 2 gün sonra satışa sunulabilirmiş. Doğal maya kullanılırsa bir teneke peynire 130 kg inek sütü gidermiş. Üstelik doğal mayalı inek peynirinin 3 ay buzhanede beklemesi gerekirmiş… Doğal maya kullanılarak (kültürsüz) koyun peyniri üretenler 17 kg’lık bir teneke peynir için tam yağlı 80 kg koyun sütü kullanırmış. Doğal mayalı (kültürsüz) koyun peyniri en az 7 ay buzhanede olgunlaşması için bekletilirmiş…”

 

Ağırlık 0.7 kg

There are no reviews yet.

İlk yorumlayan siz olun “Peynir- Keçi Beyaz Peynir”

Bunu alanlar bunu da aldılar…