Bulgur- Siyez (Geleneksel yöntem)

YENi GELDİ Siyez bulguru

G

5.00 5 üzerinden
Kategori: . Etiket: , , , , , , , .
Yöre: Kastamonu
Temin Süresi: 1 hafta
Üreticiden temin süresidir

Kastamonu’nda yetişen ve değeri fark edilince Slowfood Biyoçeşitlilik Derneği tarafından Presidium ürün listesine Türkiye’den ilk giren bu bulgur enfes tadı ve aroması ile bulgur sevmeyenleri bile sevdirecek.

Bulgur değirmenci tarafından sinek kanadı denilen şekilde boyundan ikiye ayrılmıştır. İçinde nadiren taş veya buğdayın kavuzu karışmış olabilir. Kullanmadan önce lütfen ayıklayınız.

Net 1 kg, vakumlu.

Stok durumu:

Stokta

Fiyat:

12.00 ₺ KDV Dahildir

Geçmişi Hititlere uzanan ve 12.000 yıldır genleri değişmeden bugüne gelen Siyez tüm buğdayların da atası. Diğer yandan hem besin değerleri hem de tarımı sırasında ne gübre ne de ilaca ihtiyaç duymaması ile organik sartifikalı olmasa da doğala en yakın yetiştirilen Türkiye’nin ilk Presidium’u olarak tescil edilen ürünü.

Siyez ile ilgili daha detaylı bilgiyi bu bağlantıya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ağırlık 1 kg
  1. Mehmet Hakan
    5 out of 5

    (onaylanmış kullanıcı):

    Ben aslında bulgur pilavını pek tercih etmem. Ancak evde 7 yaşında oğlumuz olduğundan ayda birkaç sefer yapıyoruz. Siyez’i de ilk defa hakkında yazılar okuduktan sonra on ay önce duydum ve aldım. Aldığım günden beri de vazgeçemiyorum. Hatta o kadar ki özel olduğunu düşünerek evde daha önceden aldığım tüm bulgurları da birilerine verip evden uzaklaştırdım. Son derece özel olan Siyez’i kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum ekle

Bunu alanlar bunu da aldılar…