Çorba- Acılı tarhana (Bolu)

Tatlı biberli ev tarhanası

G

Kategori: . Etiket: , , , , .
Yöre: Bolu
Temin Süresi: 1 hafta

Yaptığımız gezilerde aslında her yörenin ayrı tarhanası olduğunu öğrendik. Bu acılı tarhana ise İstanbul ve çevresinde alışılmış tür. Geleneksel yöntemlerle  ekşitilmiş süzme yoğurt kullanılarak yapılmış.

Net 500 g ±%5, bez torbada. (Görsel farklı gramajdadır)

Stok durumu:

Stokta Yok

Köyünde komşularıının erişte ve tarhanasını yapan Ayşe Nine’nin tarifiyle çocuklarının kurduğu imalathanede geleneksel yöntemlerle ancak karıştırma ve yoğurma için makine kullanılarak üretilmiştir. Bu acılı tarhana, ekşitilmiş süzme Bolu yoğurdu, Merzifon unu ve yörenin domates ve acı biberleri kullanılarak yapılmış, ahşap teknelerde mayalandırılmış ve kurutma fırınlarında kurutulmuştur. Acısı yoğun değildir. Üzerine ayrıca kırmızı pul biberli tereyağ yakabilir veya acı biber çeşnili zeytinyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Sitemizde yer alan diğer üreticimizin tarhanasında ise yoğurt yoktur.

İçindekiler: Süzme yoğurt, buğday unu, domates, soğan, acı kırmızı biber, tuz.

Tarhana mayalama ahşap tekne

Ahşap teknede Ayşe Nine tarhanası mayalanıyor

Tarhananın çekilmesi

Tarhananın çekilmesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ağırlık .52 kg

There are no reviews yet.

İlk yorumlayan siz olun “Çorba- Acılı tarhana (Bolu)”

Bunu alanlar bunu da aldılar…