Erişte- Tam buğday (ev)

Tam buğday ev eriştesi

G

Kategori: . Etiket: , , , .
Yöre: Bolu
Temin Süresi: 1 hafta

Marketlerde erişte rahatlıkla bulunabiliyor, ama genellikle endüstriyel üretim. Çoğu kez de irmikten yapıldığı için normal makarnanın yumurtalı ve şekli değişik olanı oluyor. Biz ev eriştesi bulmak için yola çıkıp Bolu’ya gittik ve orada geleneksel erişteyi bulduk, sizinle de paylaşmak istedik.

Net 500 g ±%5

Stok durumu:

Stokta Yok

Merzifon’dan gelen eski tip taş değirmende çekilmiş un, su ve yumurtayla hamur haline getiriliyor. Hazırlanan erişte hamuru önce elde açılıyor. Daha sonra gözleme ocaklarında pişiriliyor. Kesilen erişteler kurutma fırınlarına verilerek paketleme için hazırlanıyor.

İçindekiler: Tam buğday unu, yumurta, tuz, su.

Ev eriştesi gözleme ocakları

Ev eriştesi gözleme ocaklarında pişirilir

Ayşe Nine erişteler kurutma tepsisinde

Erişteler kurutma tepsisinde, özel fırınlara verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ağırlık .52 kg

There are no reviews yet.

İlk yorumlayan siz olun “Erişte- Tam buğday (ev)”

Bunu alanlar bunu da aldılar…