Kopanisti Peyniri

TÜKENDİ Kopanisti peyniri
Kopanisti ve domatesKopanisti peyniriKopanisti peyniri

G

Kategori: . Etiket: , , , , , , , , . Temin Süresi: Özel siparişle
Stoklarımız tükenince mevsimine kadar temin edilemeyebilir.

Slowfood'un Nuh'un Ambarı, Arc of Taste, listelerine girmiş bu özel peynir Karaburun ve Sakız Adası'na özgüdür. Meze olarak tercih edilir. Sadece bize değil, Ahmet Örs ve Artun Ünsal'a göre eğer ilk andaki kokusuna dayanabilirseniz çok özel bir lezzet bulursunuz.

19 cl cam kavanozdadır.

Sadece 24 saatte kargo yapılanbilen illere SOĞUK ZİNCİR için kullanılan özel strafor kutularda buz aküleri ile gönderilir. İlk siparişlerinizde bize yazarsanız daha ayrıntılı bilgi verebiliriz.

Stok durumu:

Stokta Yok

Yunanca “ezilmiş”, “dövülmüş” anlamına gelen kopanisti, özellikle Karaburun ve yer yer Çeşme ile hemen karşıdaki Sakız Adası’nda yapılır. Peyniraltı suyundan yapılan bu özel lezzet  günlerce, bazen bir ay boyunca zaman aman yoğurulup sıcak bir ortamda bekletilir. Yoğurma esnasında tuz da katılır. Kokusu ağırlaştığında kıvama gelmiş demektir.

Bu yumuşak, krem kıvamındaki peynirin keskin ve ekşi kokusuna rağmen damakta bıraktığı lezzet inanılmazdır. Özellikle rakı ya da içki mezesi olarak gözdedir. Kanepe ve gevreklere de çok yakışır. Domatesle güzel bir uyum sağlar. Yaptığımız denemelerde kırmızı şarapla da önerilir.

Ahmet Örs der ki:

Kavanozunun kapağı açıldığında, on metre çapında bir alanda bulunanların burunlarının direğini kıran sert ve itici bir koku yayılır. Onu ilk kez tadan on kişiden en az sekizi “Bu bana göre değil” deyip koku alanından hızla uzaklaşır. Ne var ki ülkenin sanayi ürünü ve artizan peynirlerini tatmış biri olarak, Karaburun Kopanisti’sinin başka hiçbir peynire benzemeyen özellikleri bulunduğunu söyleyebilirim.

Cam kavanozda ve üzerinde zeytinyağı olduğu sürece buzdolabında 1 yıl dayanır.

Ağırlık 0.33 kg

There are no reviews yet.

İlk yorumlayan siz olun “Kopanisti Peyniri”

Bunu alanlar bunu da aldılar…