Bal- Organik Ormangülü

HEMŞİN' DEN Bal
BalOrmangülüHemşin, Rize (Itır)Hemşin, Rize (Itır)

O

5.00 5 üzerinden
Kategori: . Etiket: , , .
Üretici: Itır Organik
Yöre: Hemşin
Yöre: Karadeniz
Yöre: Rize
Temin Süresi: 2 iş günü
Ürünün üreticiden temin süresidir.

Rize Hemşin bölgesinde yetişen ve yöresel dilde komar denilen mor renkli Ormangüllerinin yoğun olduğu florada üretilen bu bal kendine has aroması ve tadı ile öne çıkmaktadır. Üretim yeri Hemşin’deki Ambarlı Yaylası ve Kantarlı Yaylalarıdır.

Rize Hemşin bölgesinde yetişen ve yöresel dilde komar denilen mor renkli Ormangüllerinin yoğun olduğu florada üretilen bu bal kendine has aroması ve tadı ile öne çıkmaktadır. Üretim yeri Hemşin’deki Ambarlı Yaylası ve Kantarlı Yaylalarıdır.

Arılar Kafkas- Trabzon kırmasıdır. Bülent Bey, kullanılan peteği dışarıdan almak yerine kendisi üretmektedir. Bunun için uzun arayışlar sonucunda Avusturya’da tanıştığı bir arı uzmanından edindiği kalıplarla bir önceki üründen toplanan balmumlarını kullanmaktadır.

Arıcılıkta Türkiye’de ve tüm dünyada en büyük problem Varroa isimli bir bit türüdür. Günümüzde özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde, insan sağlığı ve buna bağlı olarak da gıda güvenliği, üzerinde yoğun olarak çalışılan konulardır. Bu noktada arı ürünleriyle ilişkin olarak varroa mücadelesi için, insan sağlığına zararlı etkileri olmayan ve balda kalıntı riski taşımayan doğal maddeler aranmaya başlanmış ve yapılan araştırmalar ışığında formik asit, laktik asit ve okzalik asit amaca uygun bulunarak Avrupa Birliği ülkeleri tarafından tercih edilen doğal maddeler olmuştur. Bu zararlı ile mücadelede Itır Organik, formik asit, kekik ekstresi ve bu bitleri kaçıran çeşitli otları yakarak mücadele etmektedir. Bunun yanında en önemli hastalık Avrupa Yavru Çürüğü hastalığıdır ki böyle bir durumda kovan ortadan kaldırılmaktadır.

Bal hakkında daha fazla bilgiye ve saklama koşullarına yandaki kelimelerin üzerindeki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Ağırlık (bal)

245 g, 600 g, 1 kg

  1. Mehmet Hakan
    5 out of 5

    :

    İlk 2006 ya da 2007’de Profilo Alışveriş Merkezinde organik pazar varken almıştım. O zamandan beri de alıyorum ve sürekli memnun kaldım. Ağırladığım misafirlerim de çok beğendiler.

    Boğazda yakmayan ve hafif bir tat ama yoğun aroma arayanlara kesinlikle öneririm.

Yorum ekle

Bunu alanlar bunu da aldılar…